Każdy właściciel restauracji powinien zapewnić swoim pracownikom odpowiedni strój roboczy. Na co zwrócić uwagę przy wyborze takich ciuchów? I dlaczego warto postawić na odzież z nadrukiem reklamowym? Wyjaśniamy!
W profesjonalną odzież roboczą przede wszystkim należy zaopatrzyć kucharzy i pomocników kuchennych. W kuchni panują bowiem specyficzne warunki. Duża wilgotność, wysokie temperatury czy opary tłuszczu tylko jedne z wielu czynników, które mogą niszczyć osobiste ubrania pracowników. Aby zapewnić im odpowiednią higienę i pełne bezpieczeństwo, należy wyposażyć ich w solidne fartuchy kucharskie, najlepiej wiązane na szyi. Przepisy dotyczące higieny pracy w gastronomii nakazują również zakup przynajmniej jednej bluzy kucharskiej dla każdego pracownika zajmującego się obróbką żywności.
Kelnerów natomiast należy zaopatrzyć w specjalne zapaski kelnerskie – krótkie lub długie. W niektórych lokalach doskonale sprawdzają się fartuchy kelnerskie.
Odzież gastronomiczna powinna być wytrzymała i wygodna. Najlepszym wyborem są produkty uszyte z naturalnych tkanin, a zwłaszcza z dobrej gatunkowo bawełny lub z materiałów zawierających jej domieszki.
Warto postawić na gładkie elementy garderoby – pozbawione ozdób czy aplikacji. Jedynym urozmaiceniem powinien być nadruk reklamowy, czyli logo lub nazwa lokalu. Dlaczego odzież z nadrukiem to dobre rozwiązanie?
Stroje robocze pracowników są elementem wizytówki całego lokalu. Wzbogacenie ich o nadruki reklamowe to świetny sposób na promocję marki. Nadruki wzmacniają wizerunek firmy. Są przejawem profesjonalnego podejścia do prowadzenia biznesu.
Solidną odzież gastronomiczną z nadrukami kupisz w sklepie internetowym Strefa-logo. Propozycją firmy są fartuchy kelnerskie i kucharskie oraz zapaski w najróżniejszych kolorach. Nadruki tworzone są różnymi metodami – np. techniką haftu komputerowego. W sklepie zamówisz ubrania ze znakowaniem już od 10 sztuk.