Polecamy

Jak zwiększyć efektywność produkcji w piekarni?

Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

Tradycja spożywania chleba jest w Polsce bardzo zakorzeniona. To najczęściej kupowany składnik śniadania i kolacji. Społeczeństwo kupuje chleb na bardzo dużą skale, jednak ceni sobie jego jakość i smak. Dużym zaufaniem ze strony konsumentów cieszą się małe rodzinne piekarnie. Jest to znakomity pomysł na biznes, ale osoby, które go prowadzą wiedzą, że wymaga sporo zaangażowania i poświęcenia.

Czy da się zwiększyć ilość produktów przy zachowaniu wysokiej jakości?

Mały rodzinny interes nie jest tak zmechanizowany jak duże firmy i często wymaga więcej wysiłku ze strony pracujących tam osób. Wydajność przekłada się jednak na przychody firmy. W piekarniach idealnym rozwiązaniem jest wywrotnica. Maszyna podnosi i wywraca dzież z ciastem, często ma zainstalowany również skrobak. Zmechanizowanie pozwoli na produkcję większej ilości wypieków przy zachowaniu wysokiej jakości produktu.

Przyszłościowe rozwiązania w piekarnictwie

Nowoczesna, rozwijająca się piekarnia musi inwestować jedynie w profesjonalne i wydajne urządzenia jak maszyny Ibis. W tej branży ważny jest wykwalifikowany personel. To nie tylko fachowcy, ale prawdziwi mistrzowie w swoim fachu.  Wypuszczane z pod ich ręki wypieki muszą się bowiem odznaczać wyjątkowym smakiem. Niezbędny jest też sprzęt jak piece elektryczne piekarnicze i cukiernicze, mieszarki do ciast, wywrotnice do dzież, ubijaczki planetarne i komory garownicze.

Po zapewnieniu sprzętu i zatrudnieniu wykwalifikowanej kadry zostaje jeszcze marketing służący wyrobieniu marki i utrzymaniu miejsca na rynku, wyróżnienia się spośród innych piekarni z ugruntowaną już pozycją w branży.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Rekomendowane
W jakim celu przeprowadza się badania ultradźwiękowe?
W jakim celu przeprowadza się badania ultradźwiękowe?
W elementach wykonanych z metalu mogą pojawić się różnego rodzaju niezgodności. Należy je wykryć i wyeliminować już na etapie produkcji, […]
Dlaczego warto zostać technikiem BHP?
Dlaczego warto zostać technikiem BHP?
Technik BHP to zawód, na który istnieje duże zapotrzebowanie na rynku usług. Każdy pracodawca ma obowiązek zapewnić swoim podwładnym bezpieczeństwo […]
Dlaczego warto spożywać kakao?
Dlaczego warto spożywać kakao?
Dla wielu osób filiżanka aromatycznego kakao jest doskonałą alternatywą dla kolejnej porcji kawy czy herbaty. Warto jednak wiedzieć, że poza […]
Jak stworzyć dogodne miejsce pracy?
Jak stworzyć dogodne miejsce pracy?
Praca to bardzo istotny element życia każdego człowieka w określonym wieku. Stanowi sposób na regularne pozyskiwanie funduszy niezbędnych do utrzymania […]
Ostatnie wpisy